‘The Mushroom House’

McCord Landscape Architecture (MLA) collaborated with the project architect, James Johnson, for the first addition to this unusual residence listed on the National Register of Historic Places since the structure was first erected in 1970. The addition consisted of an underground art studio and living space. MLA designed rooftop landscaping that highlighted the numerous ‘spine-like’ features of the structures roof. MLA utilized large limestone boulders in the creation of the walls and a waterfall feature flowing below the mushroom pods and to a small pond on the property. Other important components of the project include a stone stairway, rear patio at the addition, site lighting, and plantings of native plantings that created a smooth transition to the surrounding wooded landscape. stairways, rear patio, and walkways, site lighting, and plantings of native and ornamental shrubs, perennials, and grasses.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s